Innerlijke reis met Ayahuasca deel 3: na de reis

De volgende ochtend werd ik wakker, de hoofdpijn was gelukkig nog steeds weg. We kregen een heerlijk ontbijt met yoghurt, granen, zalige honing en fruit. Echt van genoten. Daarna ook nog lichaamswerk gedaan wat me erg goed deed.

De heling zal nog enige weken aanhouden werd er gezegd, en ik merk dat ik nog sterk in verbinding sta, alhoewel ik er ook helemaal uit ben en niet meer aan het trippen ben. Jeugdherinneringen die ik allang vergeten was schieten nog steeds zomaar in mijn hoofd. Vaak ogenschijnlijk onbelangrijke momenten. Ik praat met iemand en ik doorzie een situatie veel dieper dan ik normaal zou doen. De krachtige heling voelt diep in mijn lichaam. Er zijn momenten dat ik mijn oude gedrag weer toepas, en dat ik in het moment me weer niet weet over te geven. Het komt er dan toch uit, door een huilbui, waarna alles weer goed voelt. Hoewel ik me krachtig voel moet ik ook voorzichtig zijn met mijn energie. Ik wordt snel overspoeld en heb veel rust en introspectie nodig. Als ik dat niet doe protesteert mijn lichaam al snel en wordt ik misselijk. De behoefte aan spirituele muziek is er ook erg, en het doet me goed.

Mijn gevoel van tijd is ook nog niet zo scherp. Vaak heb ik het gevoel dat het veel vroeger of later is dan het werkelijk is. Een vreemde gewaarwording! Maar ook heel fijn, ik kan erg op de tijd zijn namelijk, en nu kan ik dat veel meer loslaten.

Tijdens de reis vroeg ik aan Ayahuasca of ik ook de andere moeilijke momenten in mijn leven kon gaan helen. ‘Nee’, zei hij, ‘eerst dit. Je kan niet alles tegelijk. Die andere elementen komen later’. Alhoewel ik nu geen reis zou willen maken omdat het erg intensief is, en ik er echt van bij moet komen, zou ik het in de toekomst graag nog een keer willen doen.

Grote dank aan iedereen die er voor mij was voor, tijdens en na mijn reis. Heel fijn om je zo gesteund te voelen, ook al is niet iedereen het met mij eens. Dat toont karakter vind ik. En speciale dank aan de krachtige en liefdevolle ondersteuning van de begeleiders van Mens en Aandacht. Ik voelde dat dit mensen zijn met ervaring, en echt zorg voor je welbevinden. Aan alle details was gedacht. Ik ben enorm dankbaar dat ik hier mijn reis mocht gaan ondernemen.

Laat een reactie achter